در حال بارگیری...
خرید هاست و دامنه
29 سپتامبر

همه چیز درباره هاست و دامنه + نکات کاربردی

شاید اولین سوال افرادی که تازه به دنیای وب و طراحی‌سایت وارد شده‌اند، سوال درباره دامنه و هاست و چگونگی انتخاب و خرید این دو است.

دامنه و هاست در واقع مقدماتی‌ترین ابزارها برای داشتن وب‌سایت است. اولین قدم شما برای داشتن وب‌سایت منحصربه‌فرد خود، انتخاب دامنه و هاست مناسب و خرید این‌ها است. هرچند سایت‌های بسیاری مانند WWW.YOOZWP.IR در این زمینه موجود می‌باشند که کار شما را بسیار راحت‌تر خواهند کرد. این گونه سایت‌ها در واقع با خرید و اتصال هاست و دامنه مناسب و دلخواه شما، سایت مورد نظر شما را تنها پس از چند روز به شما تحویل خواهند داد.

ما در ادامه تعریفی صحیح و جامع را درباره دامنه و هاست ارائه خواهیم‌ داد و درباره ویژگی‌ها و نکات مهم یک دامنه و هاست خوب صحبت خواهیم‌ کرد. با ما باشید تا در ادامه بیشتر درباره دامین و هاست بدانید.

 

دامنه چیست؟

برای اینکه کاربران و افراد بتوانند سایت شما را پیدا کنند به یک آدرس نیاز دارید. دامنه(DOMAIN) یا دومِین در واقع نام سایت شماست. دامنه همان آدرسی است که کاربران اینترنتی می‌توانند به‌وسیله آن به سایت شما دسترسی داشته‌ باشند. در تعریف ساده‌تر دامنه برای سایت همان آدرس برای خانه شماست. وقتی به سایتی مراجعه می‌کنید می‌توانید آدرس یا همان دامنه سایت را در نوار بالای مرورگر خود مشاهده کنید. در تصویر زیر می‌توانید نمونه‌ای از دامنه را مشاهده‌کنید.

 

دامنه | دامنه چیست؟ | هاست و دامنه
هاست و دامنه | دامنه چیست؟

 

هر دامنه در واقع از اجزای مختلفی ساخته‌ شده که در زیر به توضیح آن می‌پردازیم.

 

اجزای اصلی دامنه

از مقدماتی‌ترین چیزهایی که باید بدانید این است که دامنه‌ها شامل دو بخشِ اصلی هستند.

اگر از بخش‌های اولیه URl سایت مانند پروتکل(protocol) که می‌تواند http یا https باشد و همچنین ساب دامین (SubDomain) بگذریم، بخش‌های اصلی یک دامنه را به صورت زیر می‌توانیم تعریف کنیم.

 

1. نام دامنه (نام سایت شما):

انواع دامنه | هاست و دامنه | یوز وب
انواع دامنه | هاست و دامنه | یوز وب

 

شما می‌توانید هنگام خرید دامین نام مورد نظر برای سایت خود را انتخاب کرده و ثبت کنید. برای مثال در دامنه yoozwp.ir نام دامنه که درواقع نام‌ سایت است همان yoozwp است. نکته قابل‌ توجه برای انتخاب نام دامنه این است که باید منحصربه‌فرد باشد. درواقع نباید از پیش توسط سایت دیگری انتخاب شده باشد. درادامه نحوه فهمیدن تکراری نبودن دامنه را توضیح خواهیم‌ داد.

 

2. پسوند دامنه:

قسمت انتهایی یک دامنه همان پسوند دامنه می‌باشد که در واقع نشان‌دهنده نوع فعالیت سایت می‌باشد. البته انتخاب پسوند مطابق با فعالیت سایت اجباری نیست. برای مثال پسوند دامنه سایت یوز وب ir. است.

 

چرا باید یک دامنه برای سایت خود داشته باشیم؟

در اینترنت دامنه شما همان هویت منحصربه‌فرد شماست. هر فرد، کسب‌وکار یا موسسه‌ای که خواستار حضور در دنیای وب است باید برای خریداری دامین مورد نظر خود اقدام کند. داشتن دامنه، وب‌سایت و ایمیل به شما و کسب‌وکارتان جلوه‌ای حرفه‌ای خواهد داد. دلیل دیگر برای یک کسب‌وکار جهت خریداری دامین، محافظت دربرابر کپی‌رایت و علامت تجاری، به دست‌آوردن اعتبار برای کسب‌وکار و همچنین برند تجاری، و بدست‌آوردن رتبه مناسب در موتورهای جستجو است.

در واقع اولین و مهم‌ترین قدم برای راه‌اندازی وب‌سایت حرفه‌ای خود خرید دامنه متناسب با کسب‌وکارتان می‌باشد.

 

چگونه دامنه مناسب خود را انتخاب کنیم؟

اگر تا به این‌جای مقاله را مطالعه کرده‌ باشید حتما متوجه ضرورت تهیه‌ی دامنه مناسب برای وب‌سایت خود شده‌اید.

شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که مناسب‌ترین نام برای دامنه‌تان چیست و با توجه به منحصربه‌فرد بودن دامین، چگونه می‌توانید بفهمید که دامین انتخابی شما از پیش برای شخص دیگری ثبت نشده‌ باشد.

 

داشتن دامنه‌ای مناسب از دو جهت حائز اهمیت است:

 

  1. راحتی تلفظ و تایپ دامنه توسط کاربران که به تقویت هویت سایت و کسب‌وکار شما کمک شایانی خواهدکرد.
  2. معتبر و مناسب بودن دامنه برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو. اگر آدرس انتخابی شما مطابق الگوها و فاکتورهای سئو باشد، علاوه بر جذب مخاطبان بیشتر، جایگاه بهتری را نیز درمیان نتایج جستجو کسب خواهد کرد.

 

در ابتدای کار به انتخاب نامی مناسب برای کسب‌و‌کار و یا وب‌سایت شخصی خود بیندیشید. اگر بیزینس و شرکت شما از پیش دارای نامی مرتبط است، بهتر است که همان نام را برای دامنه خود انتخاب کنید. اگر نام شرکت شما شامل چند بخش طولانی است، بهتر است بخشی را که دارای بیشترین ارتباط با کار است انتخاب کنید، ویا نامی مخفف برای سایت برگزینید.

 

به طور کلی بهتر است دامنه ای را انتخاب کنید که:

 

1. تایپ و نوشتن آن راحت باشد:

یافتن آدرسی که تایپ آن راحت باشد برای استفاده کاربران سایت شما بسیار بهتر است. استفاده‌ کردن از اصطلاحات عامیانه (مثلا u بجای you ) یا کلماتی که می‌توانند به چندین روش تلفظ شوند (مانند express و xpress) می‌تواند یافتن سایت شما را برای کاربران سخت‌تر کند.

2. کوتاه و مختصر باشد:

اگر دامین شما طولانی و یا پیچیده باشد، ریسک تلفظ و تایپ غلط آدرس توسط کاربران افزایش می‌یابد.

3. از کلمات کلیدی کسب‌وکارتان در آن استفاده شده‌ باشد:

تلاش کنید از کلمه کلیدی خود در دامنه‌تان استفاده کنید. برای مثال اگر سایت‌تان وظیفه تعمیر اتومبیل را برعهده دارد می‌توانید از کلمه CarRepair استفاده‌کنید.

4. ترجیهاً در آن از اعداد و یا علامت “-” استفاده نشده‌باشد:

برای مثال اگر در سایت شما از عدد 5 استفاده شده باشد، افرادی که ادرس سایت شما را می‌شنوند، نمی‌دانند که دامنه شامل عدد 5 است و یا شامل کلمه panj است. علامت “-” نیز ممکن است فراموش شود.

5. به‌یادماندنی باشد:

تاکنون میلیون‌ها دامنه مختلف ثبت شده‌ است. بنابراین داشتن دامنه‌ای که در ذهن بماند و فراموش نشود امری ضروریست.

 

سیستم WHOIS

حال که بیشتر درباره دامنه و نحوه انتخاب آدرسی مناسب دانستیم، بهتر است که قابلیت ثبت شدن دامنه را بررسی کنیم.

سیستمی به اسم WHOIS برای اینکار موجود است که تنها با تایپ دامنه موردنظر خود می‌توانید مطمئن شوید که دامنه منحصربه‌فرد است. مرکز ثبت دامنه‌های ایرانی(مانند ir. یا iran.) و یا حتی دامنه‌ها با پسوندهای مختلف سایت “ایرنیک” به آدرس https://www.nic.ir است.

 

خرید دامنه در سایت ایرنیک | هاست و دامین
خرید دامنه در سایت ایرنیک | هاست و دامین

 

برای اطمینان از تکراری‌ نبودن دامنه کافیست وارد سایت شده و مطابق تصویر زیر در انتهای صفحه نام دامنه موردنظر خود را وارد کنید. در ادامه اگر دامنه از پیش توسط شخص دیگری ثبت شده بود می‌توانید مشخصات ثبت را مشاهده نمایید.

 

استفاده از سیستم WHOIS | هاست و دامنه
استفاده از سیستم WHOIS | هاست و دامنه

نحوه خریداری دامنه

پس از اطمینان از آزاد بودن دامنه، تنها کاری که باید انجام دهید ثبت دامنه توسط یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده این نوع خدمات مانند “ایرنیک” است. اقدام برای ثبت دامنه با ارائه مدارک و اطلاعات مورد نیاز و مبلغی پول (که بسته به پسوند دامنه متفاوت است) قابل‌ انجام است. پس از وارد‌کردن اطلاعات مورد نیاز و پرداخت، پس از گذشت یک الی دو روز دامنه به نام شما ثبت خواهد شد. برای راحتی پروسه انجام ثبت دامنه و همچنین خریداری هاست می‌توانید از وبسایت های طراحی سایت، مانند تیم یوز وب استفاده کنید.

حال که با مفهوم و نحوه انتخاب و ثبت دامنه آشنا شدیم، زمان آن رسیده که درباره هاست و ضرورت تهیه آن برای وبسایت خود بدانیم.

 

هاست (Host) چیست؟

خدمات هاستینگ (Hosting Services) درواقع خدماتی هستند که به ما اجازه انتقال سایت بر فضای اینترنت را می‌دهند. شرکت‌های هاستینگ درواقع این نوع خدمات را با دریافت مبلغی متناسب با نوع و ظرفیت هاست ارائه می‌دهند. به زبان ساده‌تر، اطلاعات و محتواهای سایت ما باید در جایی ذخیره شوند تا قابل ویرایش و بازیابی باشند. هاست در واقع فضای ذخیره‌سازی اطلاعات سایت ما در اینترنت است. هاست‌ها در واقع برروی کامپیوترهای مخصوصی به نام سرور قرار دارند. زمانی که کاربران می‌خواهند سایت شما را مشاهده‌ کنند، تنها دامنه و یا همان آدرس سایت را در مرورگر خود تایپ می‌کنند. سپس کامپیوتر آن‌ها به سرور شما متصل شده و سایت شما برای کاربر نمایش داده‌ می‌شود.

 

انواع مختلف هاست | هاست و دامنه
انواع مختلف هاست | هاست و دامنه

انواع مختلف هاست

انواع مختلفی از هاست‌ها بسته به نیاز کاربران موجود است. در اینجا به معرفی 4 نوع متخلف هاستینگ می‌پردازیم.

 

1. هاستینگ اشتراکی (Shared Hosting):

در هاستینگ اشتراکی چندین و چند وبسایت از خدمات میزبانی یک سرور استفاده می‌کنند.

مزیت این نوع خدمات اشتراک فضای سرور است که در واقع هزینه‌ی پرداختی توسط هر وب‌سایت را به طرز قابل‌ توجهی کاهش می‌دهد. بنابراین اگر نمی‌خواهید هزینه‌ی بسیاری برای شروع کسب‌وکار اینترنتی خود بکنید، می‌توانید از هاست‌های اشتراکی استفاده کنید.

اما بزرگترین مزیت این نوع هاستینگ، این است که عملکرد سایت شما ممکن است تحت‌تأثیر سایت‌های دیگر برروی همان سرور قرار بگیرد. بدین صورت که اگر سایت دیگری بر روی همان سرور از محبوبیت و ترافیک بیشتری برخوردار باشد، ممکن است از فضای سرور بیشتر استفاده کند که در انتها منجر به کند شدن سایت شما خواهد شد.

2. هاست اختصاصی (Dedicated Server Hosting):

هاست اختصاصی به صاحبان سایت بیشترین کنترل را بر روی سروری که میزبانی سایت آنها را برعهده دارد می‌دهد. دلیل این امر این است که تنها سایتی که بر روی سرور قرار دارد سایت شماست و سرور تنها به همین وب‌سایت اختصاص دارد. پس شما کنترل و تسلط کامل برروی هاست خود خواهید داشت.

اما این مزایا نیز قیمت خود را دارند. هاست اختصاصی در واقع از گرانترین‌ هاست‌های موجود است. این نوع هاستینگ توسط وب‌سایت‌هایی استفاده می‌شوند که از ترافیک بسیار بالایی برخوردار هستند و صاحبان وب‌سایت خواستار تسلط کامل بر روی هاست خود هستند.

انواع هاست | هاست و دامنه
انواع هاست | هاست و دامنه

3. هاست سرور مجازی (VPS):

هاست VPS در واقع چیزی بین هاست اختصاصی و هاست اشتراکی هستند. این نوع هاست برای کسانی مناسب است که به کنترل بیشتری بر روی سایت خود احتیاج دارند، ولی الزاماً به سرور اختصاصی نیازی ندارند.

در هاست مجازی، چندین وب‌سایت در فضای فیزیکی مشترکی قرار دارند، ولی هر وبسایت فضای هاست مربوط به خود را دارد.

به زبان ساده، هاست مجازی برای کسانی استفاده می‌شود که به هاست اختصاصی نیاز دارند، ولی دانش و تخصص کافی برای داشتن هاست اختصاصی را ندارند.

هاست مجازی مانند هاست اختصاصی امکان کنترل بیشتری را بر روی هاست به صاحب وب‌سایت می‌دهد، ولی قیمتی نزدیک به هاست اشتراکی دارد.

4. هاستینگ وب ابری (Cloud Hosting):

هاست ابری از محبوب‌ترین خدمات میزبانی وب به شمار می‌رود که در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری را نیز به خود اختصاص داده است.

در این نوع هاستینگ معمولاً چندین سرور به صورت همزمان در حال ارائه خدمات مشابه هستند. در واقع در این نوع هاستینگ، بسته به مکان قرارگیری کاربر، اطلاعات از نزدیک‌ترین سرور برای مشتری ارسال می‌شود. در نتیجه سرعت بارگزاری اطلاعات به حداقل خود خواهد رسید.

مزیت این نوع هاستینگ در این است که اگر به طور ناگهانی ترافیک سایت شما بیش از حد معمول شود، سرور به جای قفل کردن و از کار انداختن سایت شما می‌تواند به راحتی خود را با موج جدید ترافیک سازگار کند و پاسخگوی نیاز کاربران باشد.

 

نحوه خریداری کردن هاست

اولین نکته برای خرید هاست، توجه به نیاز شماست. اگر به‌ تازگی می‌خواهید وب‌سایت خود را راه بیندازید، احتمالاً در آغاز کار ترافیک چندانی نخواهید داشت. به همین دلیل هاست اشتراکی می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

ولی اگر سایت شما ترافیک بالایی را مدیریت می‌کند بهتر است از هاست‌ها و سرورهای پرسرعت‌تری استفاده کنید.

علاوه‌ بر این، فضای مورد نیازتان را نیز در نظر بگیرید. به طور معمول کسب‌وکارهای نوپا که هنوز در ابتدای راه قرار دارند، هاست با ظرفیت کمتری را انتخاب می‌کنند و به مرور زمان و با گسترش کسب‌وکار خود، هاست خود را نیز ارتقا می‌دهند.

برای خرید هاست شرکت‌های بسیاری موجود است که می‌توانند به شما برای خرید یک فضای میزبانی مناسب کمک کنند.

با این وجود اگر نمی‌خواهید دردسر خرید و اتصال هاست و دامین را داشته باشید، می‌توانید از شرکت‌ طراحی سایت یوز وب به آدرس www.yoozwp.ir کمک بگیرید. 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

۱ دیدگاه
yeganeh ghaviazm
19/10/17

بسیار عالی

پاسخ

دیدگاه خود را بنویسید