در حال بارگیری...
01 اکتبر

راهنمای گام‌به‌گام برای طراحی وبسایت شخصی

حالا که درباره‌ی منافع شغلی داشتن یک طراحی وبسایت شخصی خوانده‌اید، شرط می‎‌بندم دنبال این هستید که وبسایت‌تان را همین امروز پیاده کنید!

یک لحظه صبر کنید: من آمده‌ام به شما بگویم که این ایده‌ی چندان خوبی نیست.

علیرغم اینکه، بله، ممکن است که وبسایت‌تان را ظرف یک روز پیاده کنید، آیا واقعاً می‌خواهید که سایت‌تان، چیزی که شما را به طور کامل در اینترنت معرفی می‌کند و اینکه مدیرانی که به دنبال استخدام کردن هستند قطعاً قرار است آن را نگاه کنند، اینقدر عجولانه سر هم بیآید؟

یک ایده‌ی خیلی بهتر این است که یک‌ خرده زمان بیشتر صرف کامل کردن قطعه قطعه‌ی وبسایت‌تان کنید. برای کمک کردن به شما، ما یک نقشه‌ی هفت روزه آماده کرده‌ایم تا سایت شخصی شما پیاده شود. از مراحل نقشه‌ریزی اولیه تا طراحی و توسعه‌ی واقعی، این راهنما شما را با تمامی پله‌های ساختن فضای شخصی‌تان در دنیای اینترنت همراهی می‌کند.

وبسایت شخصی – روز اول: پیام‌تان را مشخص کنید

روز اول یعنی روز تصویر بزرگ. شما هنوز قرار نیست نام‌های دامنه را جستجو کنید – شما می‌خواهید دریابید دقیقاً پیام اصلی وبسایت‌تان چه قرار است باشد. شما کی هستید؟ چه کسی را قرار است جذب کنید؟ چه می‌خواهید وبسایت‌تان به جهان بگوید؟

به طور دقیق‌تر، در ذیل سه پرسش است که باید از خودتان کنید که قرار است به شما کمک کند دریابید و تعریف کنید که وبسایت‌تان اصلاً درباره‌ی چیست:

  • من می‌خواهم مخاطب در اولین 30 ثانیه‌اش در وبسایت من چه برداشتی از من داشته باشد؟
  • وبسایت مرا چگونه در برابر کارفرمایان به نمایش می‌گذارد؟
  • ابرقدرت من چیست – چیزی که من را از بقیه‌ی کاندیداها متمایز می‌سازد؟

شاید منطقی نباشد، اما این در حقیقت قدم مهمی است در ساختن وبسایت‌تان، چراکه پایه را برای تمام کارهایی که قرار است تا آخر این هفته انجام دهید، می‌ریزد. این به شما کمک می‌کند که مشخص کنید چه اطلاعاتی را می‌خواهید شامل کنید و چه اطلاعاتی در عنوان و مرکز می‌خواهید ضمیمه کنید. این شیوه‌ی قرارگیری، محتوایتان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. و این حتی بر روی ظاهر طرح‌تان تأثیر می‌گذارد.

تفاوت میان یک سایت به‌هم‌ریخته (یا بدتر خسته‌کننده) و یک سایت مرتبط و رضایت‌بخش است. بنابراین، حسابی زمان بگذارید تا آن را یکپارچه کنید.

(نکته: رسیدن به برند شخصی‌تان یک فرآیند بزرگ است، مخصوصاً اگر درباره‌ی آن فکر نکرده باشید. اگر در حال تقلا هستید، در نظر داشته باشید که دو سه روز بیشتر روی آن کار کنید، و کتابکارهای برندسازی شخصی را بررسی کنید که شما را با تمام مراحل آن آشنا می‌کند).

     

وبسایت شخصی – روز دوم: ساختار را دریابید

اگر می‌خواستید یک خانه بسازید، طبیعتاً روز اول با یک چکش و میخ ظاهر نمی‌شدید و آغاز به کار نمی‌کردید – شما اول یک نقشه می‌کشیدید. در غیر این صورت، مسائل ممکن است آن‌گونه که فکر می‌کردید پیش نروند. همین داستان برای سایت‌تان صدق می‌کند، بنابراین امروز قرار است طرح خود را بریزید.

آسان‌ترین راه برای انجام این کار در حقیقت کمی خطی خطی کردن است. یک کاغذ و قلم بردارید، و شروع کنید به نوشتن تمام چیزهایی که می‌خواهید در وبسایت‌تان شامل شود. یک بیوی مختصر و مفید یا یک بیوی طولانی و فراگیر؟ یک عکس یا چندتا عکس؟ لینک به تمامی کارهایتان یا یک نمونه کار جامع؟ اطلاعات تماس و ابزارهای شبکه‌ی اجتماعی؟ هیچ فرمول نهایی وجود ندارد برای چیزهایی که باید شامل شود – همه‌ی اینها بستگی به این دارد که شما کیستید و چه پیامی می‌خواهید بفرستید. (اگر این مضطرب‌تان می‌کند ما توصیه می‌کنیم که از چیزهای کوچک شروع کنید. همیشه می‌توانید بعداً چیزهای بیشتری به آن اضافه کنید!)

سپس وقتی تمامی قطعات پازل را شناسایی کردید، می‌توانید شروع به پیدا کردن راهی برای کنار هم قرار دادن آنها کنید. «صفحات» نمونه با مربع‌های قراردهنده را برای اطلاعاتی که می‌خواهید روی آنها قرار دهید، طراحی کنید. آیا باید عکس و نوشته‌تان در دو صفحه‌ی مجزا قرار بگیرند، یا در یک صفحه‌ی «نمونه کار»؟ آیا باید بیوی شما روی صفحه‌ی اصلی قرار بگیرد، زیر یک تصویر بزرگ از کارهایی که انجام می‌دهید، یا روی یک صفحه‌ی «درباره‌ی ما»ی مجزا؟ با آن بازی کنید، ساختارهای متفاوتی را امتحان کنید تا اینکه همه‌چیز در جای خود قرار بگیرد تا به طور قدرتمند پیامی را که دیروز به آن رسیدید، منتقل کند.

وبسایت شخصی – روز سوم: محتوایتان را بنویسید

باید از تمرین دیروزتان بدانید که دقیقاً کدام جدول‌های متن را نیاز دارید، و امروز روزی‌ست که باید بنشینید و آن‌ها را بنویسید.

قاعده‌ی سرانگشتی در اینجا این است که هر متنی که می‌خواهید روی وبسایت‌تان قرار بگیرد روشن و گیرا باشد و اندکی از شخصیت حرفه‌ای‌تان را قرار دهید – چه آن آرام، باحال، خوددار یا سرزنده باشد. اگر مطمئن نیستید چگونه درباره‌ی خودتان به یک روش سرگرم‌کننده بنویسید، پیشنهاد الکسندرا فرانزن درباره‌ی این موضوع را بخوانید، یا از یکی از دو قالب او برای نوشتن بیوی کاری را استفاده کنید.

آه، و چیزهایی مثل عنوان، میله‌ی منو، توضیحات صفحه و امثال آن را از یاد نبرید. این جزئیات ریز به سرعت از نظر می‌گذرند وقت شما در حال گشت و گذار در یک وبسایت هستید، اما وقتی یک وبسایت را از هیچ به وجود می‌آورید باید نوشته شوند.

وبسایت شخصی – روز چهارم: ساختن استخوان‌بندی

وقتی که تمامی قطعات را در کنار هم دارید، باید آماده‌ی کار بر روی یک وبسایت واقعی شوید. پلتفرم‌هایی مانند Squarspace کار را برای صفر تا 100 طراحی وبسایت در حداقل زمان آسان می‌کنند (و بدون نیاز به هیچ‌گونه دانش کدنویسی)، در نتیجه ابزاری که می‌خواهید بردارید، یک حساب بسازید و شروع به ساختن کودک‌تان کنید.

ممکن است بسیار وسوسه‌انگیز باشد که میان انتخاب قالب‌ها، فونت‌ها و طرح‌های کلی به جوش بیآیید، از این وسوسه دوری کنید! امروز تنها می‌خواهید پایه‌های وبسایت‌تان را پیاده کنید و به عمل آورید در نتیجه چیزی برای کار کردن فردا داشته باشید وقتی می‌خواهید شروع به زیبا کردن آن کنید..

فعلاً تنها به ساختن استخوان‌بندی وبسایت فکر کنید. ساختاری را که روز دوم آفریدید بردارید و تمامی صفحات اساسی را بسازید. تمام محتوایی که دیروز نوشتید بردارید و در جاهای مناسب بگذارید. آماده کردن این مقدمات کار فردا را بسیار آسان می‌کند، وقتی که شما –

وبسایت شخصی – روز پنجم: شروع به طراحی کنید

اکنون نوبت کارهای جالب است (به عقیده‌ی من): تبدیل کردن سایت‌تان به یک شاهکار تصویری! امروز شما می‌توانید تمام قالب‌های مختلف را امتحان کنید تا ببینید از کدام یکی بیشتر خوشتان می‌آید، با رنگ‌ها بازی کنید، و فونت‌هایی که به راستی با شما صحبت می‌کنند انتخاب کنید.

اگر مطمئن نیستید می‌خواهید وبسایت‌تان چگونه به نظر برسد، اینترنت را برای ایده‌ گرفتن جستجو کنید. سراغ وبسایت‌هایی بروید که واقعاً دوست دارید و رنگ‌ها و فونت‌هایی که استفاده می‌کنند مشاهده کنید (یک ابزار آماده‌ی کروم هست که فونت‌های سایت‌ها را برای شما شناسایی می‌کند!). دیگر سایت‌های شخصی را بررسی کنید تا ببینید چه نوع لوگوها و طرح‌هایی در بر دارند. Squarespace هزاران سایت ساده دارد که می‌توانید پیدا کنید، یا سراغ 6 سایت شخصی متخصصان بروید.

یک روش عالی برای متمایز کردن وبسایت‌تان از دیگر وبسایت‌ها، داشتن یک لوگوی شخصی است. اگر قطعات طراحی ندارید، Squarespace یک ابزار ساخت لوگوی آسان دارد که هر کسی می‌تواند از آن استفاده کند. همچنین می‌توانید به یک طراح در سایتی مثل Fiverr پول بدهید تا برای شما سایت بسازد. و اگر شما برای پیدا کردن المان‌های بصری برای سایت‌تان کمک نیاز دارید، این مجموعه‌ی بی‌نظیر از تصاویر زیبا و رایگان را نگاه کنید.

وبسایت شخصی – روز ششم: به سراغ شخص دومی بروید

توسعه‌دهندگان هیچ‌گاه یک سایت تازه را بدون انجام تست کامل آن، پیاده نمی‌کنند، و شما نیز باید شیوه‌ی مشابه را اتخاذ کنید. شما در حقیقت تاکنون غرق وبسایت‌تان بوده‌اید، و متوجه‌ی اشتباهات ریز و درشت وبسایت‌تان یا چیزهایی که تاکنون از نظرتان رد شده است نشده‌اید که در حقیقت می‌توانستند به شما کمک کنند بدرخشید.

پس به دنبال یک دیدگاه بیرونی بروید. لینک وبسایت‌تان را به چند دوست و رفیق یا مرشد بفرستید و از آن‌ها بپرسید که آیا می‌توانند 10 دقیقه صرف کلیک کردن و بازخورد دادن به شما کنند. اگر خواستید، می‌توانید از آن‌ها چند پرسش در رابطه با راهنمایی و مشاوره کنید، از جمله‌ی این پرسش‌ها:

  • نظر کلی‌تان درباره‌ی این وبسایت چیست؟
  • آیا همه‌چیز در این وبسایت منطقی به نظر می‌رسد؟ آیا پیدا کردن ابزار‌هایش آسان است؟
  • آیا حرفه‌ای و لذت‌بخش به نظر می‌رسد؟
  • آیا چیزی وجود دارد که دوست دارید تغییر کند؟

وقتی که این چندتا سؤال را ایمیل کردید، سپس می‌توانید باقی روز را استراحت کنید. تاکنون سخت مشغول کار بودید و حالا استحقاق استراحت دارید! به علاوه، چند قدم عقب رفتن به شما کمک می‌کند که با یک فکر آزاد برای فردا که روز آخر است به سایت بازگردید.

وبسایت شخصی – روز هفتم: تغییرات نهایی را انجام دهید

وقتی در روز هفتم آغاز به کار کردید، وبسایت‌تان را دوباره باز کنید و سعی کنید مخاطبین هدف‌تان را مجسم کنید – چه یک مدیر کارفرما باشد، یک برنامه‌ریز کنفرانس، یا یک همکار. به وبسایت‌تان با چشم یک منتقد بنگرید، و از خودتان همان سؤال‌هایی را کنید که دیروز از دوستان‌تان می‌کردید. به پیام اصلی‌تان از روز اول بازگردید: آیا وبسایت شما این پیغام را منعکس می‌کند؟ با خود درباره‌ی چیزهایی که کار نمی‌کنند روراست باشید! این فرصت شماست تا سایت‌تان را به طور نهایی کامل کنید پیش از آن‌که آن را در منظر دید جهانی قرار دهید.

باقی وقت‌تان را برای به کار گرفتن بازخوردها بگذرانید. این به معنای هر چیزی از جمله تغییر الگوی رنگ‌ها یا مرتب کردن یک کلمه در این‌جا یا آن‌جا برای حذف یا مرتب کردن یک صفحه‌ی کامل است. وقتی اصلاح کردن‌تان تمام شد، یک نگاه کلی بیاندازید (و یک تأیید آخر از تمام متن‌هایتان!). مطمئن شوید که از همه‌چیز راضی هستید و آن‌گاه به پشت خود ضربه‌ای بزنید – شما یک وبسایت شخصی دارید که به آن افتخار کنید.

البته که کار هنوز تمام نشده است (متأسفانه). شما باید مطمئن شوید از این‌که وبسایت‌تان در جهان قرار دیده می‌شود، با قرار دادن آن در پروفایل اجتماعی، توییت کردن درباره‌ی آن و به اشتراک‌گذاشتن آن همراه با مواد جستجوی شغل‌تان. شما باید آن را با اطلاعات تازه، به روز نگه دارید (یا اگر وبلاگ می‎نویسید، محتوایش را به‌روز کنید).

اما اکنون شما پایه‌ی نیرومندی دارید که از آن تمام جادوها سرشار می‌شود.

دیدگاه خود را بنویسید